Férfi kézilabda Eb – Fölényes spanyol siker a magyarok csoportjában

Daniel Dujshebaev (b) és Viran Morros De Argila (j2), a spanyol válogatott játékosa, valamint a cseh Roman Becvár (b2) és Stepan Zeman a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Spanyolország - Csehország mérkőzésen Varasdon 2018. január 13-án.
Daniel Dujshebaev (b) és Viran Morros De Argila (j2), a spanyol válogatott játékosa, valamint a cseh Roman Becvár (b2) és Stepan Zeman a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Spanyolország - Csehország mérkőzésen Varasdon 2018. január 13-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Varasd – Spanyolország válogatottja 17 góllal legyőzte Csehország csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, a magyar érdekeltségű D csoportban, szombaton Varasdon.

A csehek a Balatonfüred jobbátlövője, Stanislav Kasparek vezérletével a 13. percig jól tartották magukat (5-4), ezt követően viszont a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes spanyolok nyolc percen belül 6-1-es sorozatot produkáltak. Magabiztosságukat jellemzi, hogy az első félidő utolsó percében kínai figurából voltak eredményesek.

A szünet után sem változott a játék képe, a csehek 14 percen keresztül egyszer sem találtak be, ellenfelük ebben az időszakban nyolc gólt szerzett, így a találkozó hajrája leginkább egy edzőmérkőzéshez hasonlított.

A spanyol válogatott cserekapusa, Rodrigo Corrales végigvédte a második félidőt, és a lövések 57 százalékát hárította. A mezőny legeredményesebb játékosa a súlyos vereség ellenére Kasparek volt öt góllal.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

D csoport, Varasd:

Spanyolország-Csehország 32-15 (16-9)

később:

Magyarország-Dánia 20.30

C csoport, Zágráb:

korábban:

Németország-Montenegró 32-19 (17-9)

később:

Macedónia-Szlovénia 19.30

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek