Férfi kézilabda BL – Ortega: letettük a névjegyünket Európában

Veszprém, 2012. október 19., péntek (MTI) – Az MKB Veszprém nyáron kinevezett edzője, Antonio Carlos Ortega úgy véli, csapata letette névjegyét Európában azzal, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában vasárnap a finalista Atlético Madridot, csütötök este pedig a címvédő THW Kielt is legyőzte.

“Fantasztikus meccs volt egy nagyon jó ellenfél ellen, a legjobb csapat ellen. Új csapatunk van, ezért álomszerű, hogy nyertünk, az elmúlt néhány napban letettük a névjegyünket Európában. Sok munkát kell végeznünk még, hogy továbbra is ilyen eredményeket tudjunk elérni” – mondta Ortega, akinek együttese a spanyol fővárosban 27-26-ra, legutóbb a vendég Kiel ellen pedig 31-30-ra nyert.

Kollegája, Alfred Gislason, a BL-ben egy év után vereséget szenvedett Kiel mestere úgy vélekedett: olyan meccs lett, amilyet előzetesen vártak.

“A Veszprém fantasztikus gárda, mindig jó itt játszani, ez a világ egyik legjobb arénája. Nem vagyunk túlságosan elégedettek, pontokat hullajtottunk el. Nagy meccs volt, hatalmas hangulattal” – mondta Gislason.

Az utóbbi két forduló hőse, Nagy László szerint – aki Madridban tízszer, csütörtök este pedig kilencszer volt eredményes – óriási élmény ilyen hangulatú mérkőzésen legyőzni a BL-győztest.

“A meccs nyitott volt, benne volt a győzelem, a döntetlen és a vereség is. Sok munka van még hátra, sokat kell még javulnunk mind támadásban, mind védekezésben. Boldogságunk határtalan” – mondta.

A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged ugyanakkor csütörtökön 29-24-re kikapott Minszkben, és jelenleg nem áll nyolcaddöntőt érő helyen.

Skaliczki László vezetőedző elismerte: megérdemelten nyert a fehérorosz gárda.

“Az első félidőben a hazai csapat védekezése, kapusteljesítménye megadta az alaphangot, ez teljesen elbizonytalanított bennünket. Nem tudtuk megakadályozni a Dinamo gólfesztiválját. A második félidőben már jobb teljesítményt nyújtottunk elöl és hátul is. Szerencsénk sem volt, négy olyan kapufát lőttünk, ami kifelé pattant. Volt sanszunk arra, hogy utolérjük a Minszket. Érdekes meccs volt, a csapatom két arcát mutatta. Sajnos az előző meccseken is több kulcsemberünk gyengén játszott, most is így volt, és ebből nem tudtunk kimászni” – nyilatkozta a tréner a délmagyar.hu oldalon.

– MTI –