Férfi kézilabda BL – “Lengyel” hétvégén a Veszprém és a Szeged

Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (MTI) – Kezdésnek nehéz lengyel ellenfelekkel találkozik a hétvégén az MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az előző kiírásban döntős veszprémiek a Wisla Plock vendégei lesznek szombaton. A magyar bajnok esélyesebbnek számít, a mostani szezon végén szeretne a trónra kerülni, azonban a legutóbb BL-nyolcaddöntős plocki gárda otthon remek eredményekkel büszkélkedhet. Az elmúlt idényben hazai környezetben legyőzte – többek között – a későbbi bajnok Barcelonát és a 2014-es győztes német Flensburg-Handewitt alakulatát. Ennek tükrében roppant értékes lenne, ha a Veszprém két ponttal térne haza.

A Szeged az előző kiírásban negyeddöntős volt, az elithez tartozó német THW Kiel búcsúztatta, ugyanakkor most vasárnap a BL-harmadik Kielce látogat a Tisza-partjára. A vendégek vezetőedzője, Talant Dujshebaev a magyar válogatott szövetségi kapitánya, így jól ismeri a riválist. A 2014/15-ös szezonban a két csapat ugyancsak azonos csoportban volt, és mindkétszer a Kielce győzött: október 4-én 37-32 volt Kielcében, december 6-án Szegeden pedig 27-26.

A BL-ben idén változott a lebonyolítási rend. A csoportok oda-visszavágós körmérkőzései (A és B csoportban 14 forduló, a C és D csoportban 10 forduló) után az erősebb ágról, azaz a A és B csoportból a győztesek a negyeddöntőbe jutnak. Az A és B csoportok 2-6. helyezettjei a nyolcaddöntőbe kerülnek. A gyengébbik ágról, azaz C és D csoportból az első két-két helyezett keresztbe játszik oda-visszavágó alapon a nyolcaddöntőbe jutásért. A nyolcaddöntők győztesei csatlakoznak a negyeddöntőben az A és B csoport két győzteséhez, majd a negyeddöntők továbbjutói szerepelhetnek a kölni Final Fourban.

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja:

A csoport:
szombat:
Wisla Plock (lengyel) – MVM Veszprém 16.00
Besiktas (török)-Celje (szlovén) 17.00
Flensburg-Handewitt (német) – PSG (francia) 17.30
csütörtökön játszották:
HC Zagreb (horvát)-THW Kiel (német) 29-22

B csoport:
vasárnap:
MOL-Pick Szeged – Kielce (lengyel) 16.30
Montpellier (francia) – Vardar Szkopje (macedón) 17.00
Rhein-Nackar Löwen (német) – Barcelona (spanyol) 19.30
szerdán játszották:
Kristianstad (svéd)-Kolding (dán) 33-26

– MTI –
hirdetés


hirdet�s