Magyarország

2010.08.03. 06:31

Alapos a gyanú Tóth Károly ellen

<p>Ismét gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Tóth Károly volt MSZP-s országgyűlési képviselőt - értesült a Magyar Nemzet.</p>

A politikust felbujtóként elkövetett személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják az UD Zrt. ellen indított, majd bűncselekmény hiányában lezárt eljárással összefüggésben. Az előző parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke vallomást tett, majd az ügyész kérdéseire is válaszolt, korábbi álláspontját azonban fenntartotta, miszerint nem követett el bűncselekményt. Tóth Károly a lapnak azt mondta, kezdeményezte az eljárás megszüntetését, és várja, hogy az ügyészség pozitívan bírálja el ezt az előterjesztést.

Az ügy az MDF 2008-as tisztújításáig vezethető vissza: ekkor mutatott be Dávid Ibolya egy hangfelvételt, amin állítólag az ellene szóló adatgyűjtésről van szó. Az ügy kapcsán hírbe hozták Almássy Kornélt, az MDF akkori egyik elnökjelöltjét, aki emiatt lépett vissza a jelöltségtől, illetve az UD Zrt-t, amelyet a titkos adatgyűjtéssel hoztak kapcsolatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!