BOON - Sport - DVTK

2016.03.21. 09:43

Három góllal harmincnál tart már a DVTK, a levegőben "járt" a tréner

Miskolc - A Haladás volt a Diósgyőr szombati vendége, NB I-es bajnoki találkozón.

Miskolc - A Haladás volt a Diósgyőr szombati vendége, NB I-es bajnoki találkozón.

Tavaly, október 3-án a két csapat döntetlenre, 1-1-re végzett a miskolci találkozójukon, míg három hete Sopronban a Haladás nyert 2-1-re, s a mutatón mindenképpen javítani akartak Liptákék, akik egyébként tavasszal, ezen meccsig, mindkét Andrássy úton megrendezett összecsapásukat hozták. Egervári Sándor, a hazaiak szakvezetője az Újpesten szerepelt kezdőalakulathoz képest egy helyen módosított: Egerszegi helyett James kapott lehetőséget védekező középpályás szerepkörben, Elek mellett. A kispadra ugyanakkor benevezte azt a Grumicot, aki legutóbb még 2015. december 12-én volt keretben, akkor csereként 17 percet futballozott (így pedig Griffiths kiszorult a tizennyolcak közül).

Akár nagyobbra is

Az első pár percben úgy nézett ki, hogy egy viszonylag merész Haladás lesz a DVTK ellenfele ezen a napon, de a Diósgyőr gyorsan átvette a kezdeményezést, az irányítást a szombathelyiektől. A hazaiak jobb szélét nehezen tudta „fogni” a vasi gárda, Okuka sűrűn feltűnt a tizenhatossal egymagasságban vagy még beljebb, de a vezetést egy pontos bejátszás hozta meg, na és az, hogy a kínai kiruccanás után visszatért csapatkapitány Elek nem vacakolt a labdával, hanem éppen oda rúgta, ahová gondolta – válogatott társa, a Sopronban „nem kiállított” Király mögé. A vezetés tudatában is maradt irányító szerepben a borsodi alakulat, a Haladás ugyan próbált építkezni, de az nem derült ki, hogy miként szeretnének találatot elérni, ugyanis ezek az akciók idejekorán befejeződtek, az előre játékukban szinte semmi ötlet nem volt. A Diósgyőr még akár nagyobb előnyre is szert tehetett volna, csakhogy nem egyszer pontatlanság miatt nem alakult ki helyzet. Amit részben lehetett a pálya állapotára fogni, de egy NB I-es futballistának azért illik a három-négy méterre lévő társat jól megtalálnia… Mindezt félretéve a házigazdának meg volt a meccssebessége, az elgondolása a támadások vezetésére, valamint a védekezés mikéntjére is, úgyhogy Gaál lövését leszámítva a „Hali” nem tudta meglepni a DVTK-t az első félidőben.

Egy alkalommal

Még mielőtt nagyon azt hitte volna a zöld-fehér látogató a második felvonás kezdetén, hogy bármennyi sansza lehet ezen a délutánon, Novothny eresztett el egy bődületesen nagy löketet, aki ezzel hetedik idei gólját jegyezte. Radosnak nem kellett melóznia szinte semmit, mígnem közel egy óra foci után a hullámzóan teljesítő Komant kapta le Egervári Sándor a pályáról, akit nagyon átölelt a kispad előtt. Öt perccel később közel jártak a vasiak a szépítéshez, de az addigi munkanélküliség nem rozsdásította be Radost, állta a labda útját, kétszer is. A Diósgyőr a 73. percben vette el végleg a kedvét a Haladásnak, Elek óriási szólót vágott le, és gyönyörűen fejezte be a saját akcióját, csak a mezlevételért begyűjtött felesleges sárga lapját sajnálhatta. A DVTK felszabadultan futballozott, egyértelműen irányított, Mészöly Géza gárdája túl vékonynak és tehetetlennek bizonyult ezen a meccsen. Tamásék a begyűjtött három ponttal ugyan nem mozdultak el a 9. helyről, de már 30 pontjuk van, s egy jó hajrával akár még az első hatba is odaérhetnek. A piros-fehérek ebben az évadban ezt megelőzően egy alkalommal értek el három gólt, 2015. szeptember 19-én 3-2-re verték a Puskás Akadémiát. Háromgólos sikerig pedig az előző szezonra kell visszalapozni, 2015. május 17-én a Győri ETO távozott 1-4-gyel az Andrássy útról, előtte pedig épp a Haladás vesztett 3-0-ra, 2014. augusztus 10-én.

A mérkőzés után a szurkolók egy része a vezetőedző, Egervári Sándor nevét skandálta, akit egyébként az összecsapáson jelenlévő Mol Liga-győztes és magyar bajnok DVTK Jegesmedvék hokisai dobáltak a levegőbe


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)

Diósgyőri Stadion, 3072 néző. V.: Farkas Á. (Berettyán, Buzás).

DVTK: Rados (0) - Okuka (6), Lipták (6), Tamás (6), Nemes (6) - James (6), Elek (8) - Bognár I. (5), Koman (5), Barczi (6) - Novothny (7). Vezetőedző: Egervári Sándor.

Haladás: Király (4) - Schimmer (4), S. Wils (4), Jagodics (0), Bosnjak (5) - Kovács L. (4), Iszlai (5) - Medgyes (5), Gaál (5), Ugrai (5) - Williams (4). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: Jagodics helyett Angyal (5) a 28., Koman helyett Nikházi (5) az 59., Kovács L. helyett Németh M. (-) a 72., Bognár helyett Bacsa (-) a 75., Medgyes helyett Martinez (-) a 82., Barczi helyett Egerszegi (-) a 84. percben.

Sárga lap: Kovács L. a 14., Okuka a 69., Ugrai a 69., Elek a 74., James a 91. percben.

Gólszerző: Elek (1-0) a 11., Novothny (2-0) az 52., Elek (3-0) a 73. percben.

Egervári Sándor: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, viszonylag korán fel is tudtuk törni az ellenfél védelmét. Megnyugtató volt az első félidőbeli teljesítményünk. A második játékrészben többet kockáztatott a Haladás, azonban sikerült két újabb gólt elérnünk, amivel itthon tartottuk a három pontot. Jobb mérkőzés is kikerekedhetett volna, mindkét csapat labdabiztosabb lett volna, ha nincsenek a talajhibák, de így sem lehetünk elégedetlenek a mai napon.

Mészöly Géza: – Mindkét félidőt jól kezdtük pár percig, igaz, mindkét félidő elején megkaptuk a gólt, ami természetesen felhozta a diósgyőrieket, bennünket pedig megfogott. A második félidőben 2-0-s állásnál tudtunk újítani, megvolt a lehetőségünk arra, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, gondolok Ugrai lövésére és Medgyes lehetőségére. Elek Ákossal mindenképpen jobb volt a DVTK, veszélyesen játszottak és megérdemelten nyertek.


Gólok története

11. perc: Novothny emelte be jobbról a labdát a 11-es pont tájékára, ott Elek volt, aki 10 méterről, egyből a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.


52. perc: Elek lódult meg a középpályán, Barczihoz játszott a bal oldalra, aki hátra tette a labdát, ami jó lett az érkező Novothnynak, a csatár pedig 22 méterről nagy gólt lőtt Király kapujának bal oldalába, 2-0.


73. perc: Elek szólózott át a vendégek védelmén, majd az óriási vágta után 11 méterről, ballal a hálóba emelte a labdát az elé kilépő Király felett, 3-0


Miskolc - Élményszámba menő gólokkal szereztek remek szombat délutánt a diósgyőri focisták a piros-fehér fanatikusoknak, akik ezúttal is ezerrel pörögtek a lelátón. A diósgyőri ünnephez még hozzájárultak a DVTK Jegesmedvék, akik még tovább fokozták a nagyszerű hangulatot a Diósgyőri stadionban. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Haladás mérkőzés felvételeit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!