Férfi kézilabda BL – Jó rajtban bízik a Veszprém és a Szeged

Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (MTI) – A hétvégi jó rajtban bízik az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged is a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az előző idényben negyedik helyen végzett veszprémiek most többre vágynak azon túl, hogy bejutnak a kölni négyesdöntőbe. Erre minden esélyük meglehet, hiszen jól sikerültek a nyári igazolások, és a magyar bajnokságnál erősebb SEHA Ligában hat találkozón sem találtak legyőzőre. A gárda szombaton a Csehovszkije Medvegyi otthonában lép fel; az oroszok különösen hazai környezetben veszélyesek, ezzel együtt Nagy Lászlóék esélyesek a két pont begyűjtésére.

A Szeged az előző idényben EHF Kupát nyert, és most – noha erős csoportba került – alapvető célja, hogy a BL-ben bejusson a nyolcaddöntőbe. Ehhez a csoportjában az első négy között kell végeznie, s jó nyitányt jelentene az ukrán Motor Zaporizzsja legyőzése.

“Az, hogy a legjobb nyolc közé eljuthatunk-e, már nagyban függ a nyolcaddöntőben ránk váró ellenféltől is” – fogalmazott Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője a sorozatot felvezető csütörtöki, “Visszatértünk!” elnevezésű sajtótájékoztatón.

A BL-ben egy év kihagyás után ismét pályára lépő Tisza-partiak vezetőedzője, Juan Carlos Pastor elmondta: véleménye szerint az utóbbi öt év legerősebb mezőnye szerepel most a sorozatban, ahol számukra a továbbjutás kötelező feladat, emellett arra is figyelniük kell, hogy a nyolcaddöntőben elkerüljék a legnehezebb ellenfeleket.

“Hazai pályán minden találkozót meg kell nyernünk, ebben számítunk a szurkolók segítségére, emellett idegenben is szükségünk lesz a pontokra. Ha odafigyelünk, és koncentráltan játszunk, bárki ellen nyerhetünk a BL-ben is” – tette hozzá a spanyol szakvezető.

A magyar érdekeltségű csoportok programja:

C csoport:

Csehovszkije Medvegyi (orosz) – MKB-MVM Veszprém, szombat 16.00
Celje (szlovén)-Vardar Szkopje (macedón), szombat 20.30
Rhein-Neckar Löwen (német) – Montpellier (francia), szombat 21.00

D csoport:

Schaffhausen (svájci)-Kielce (lengyel), csütörtök 20.00
Dunkerque (francia)-Aalborg (dán), vasárnap 15.10
MOL-Pick Szeged – Motor Zaporizzsja (ukrán), vasárnap 19.15

– MTI –