Mozihír

2019.12.25. 08:41

Eldőlt, mikor mutatják be Roberto Benigni Pinokkió-feldolgozását (videó)

Matteo Garrone új filmjét a Berlinale fesztiválon mutatják be.

Italian actor Roberto Benigni reacts on stage on May 19, 2018 during the closing ceremony of the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Forrás: Alberto PIZZOLI / AFP

A Berlinalén fogják bemutatni Matteo Garrone olasz filmrendező legújabb filmjét, a Roberto Benigni szereplésével készült új Pinokkió-mesefeldolgozást

jelentették be a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői.

A fesztivál új vezetése, Mariette Rissenbeek vezérigazgató és Carlo Chatrian művészeti igazgató kivette a programból a versenyen kívül bemutatott filmek kategóriáját, az ilyen filmeket a jövőben a Berlinale különleges gálaprogramjában mutatják be.

A különleges gála első meghívott vendége Matteo Garrone Pinocchio című filmje lesz.

Garronénak sikerült a jól ismert történetet újramesélni sajátos képzeletvilágával. Ugyan hű maradt Carlo Collodi művének eszméihez, de egy nagyon személyes Pinokkiót alkotott, aki jóval vidámabb, mint azt korábban megszoktuk

idézte Carlo Chatriant a fesztivál közleménye.

A 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált 2020. február 20. és március 1. között rendezik meg.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, és a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában.

Idén csaknem 487 ezer látogatója volt és 26 millió eurós (8,4 milliárd forintos) költségvetésből rendezték meg. A szemle a magyar filmművészet számára is fontos bemutatkozási fórum, fődíját, az Arany Medvét 2017-ben Enyedi Ildikó nyerte el Testről és lélekről című alkotásával.

Borítókép: Roberto Benigni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!