Férfi kézilabda BL – A kölni dómban imádkoztak a veszprémi szurkolók

Köln – A Telekom Veszprém szurkolói közül többen is a kölni dómban imádkoztak csapatuk sikeréért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjét megelőzően.

A világ harmadik legmagasabb templomának megtekintése és a néhány perces áhítat után a drukkerek egy része gyertyát gyújtott a 2009-ben meggyilkolt román beálló, Marian Cozma emlékére.

A kedvenc csapatuk piros mezét viselő veszprémi szurkolók nemcsak a Domklostert és környékét, de az egész kölni belvárost ellepték szombaton.

A kellemes kora nyári időjárást kihasználva szinte nem volt olyan söröző, terasz, tér vagy sikátor, ahol ne sétáltak volna kisebb-nagyobb csoportban magyarok, akik jó hangulatban, egymást tapssal, énekszóval köszöntve hangoltak a francia Paris Saint-Germain elleni elődöntőre, amely 15.15 órakor kezdődik.

A Veszprém csapatából három átlövőt, Ancsin Gábort, Marko Kopljart és Ligetvári Patrikot, valamint a jobbszélső Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre.

A magyar szurkolók hagyományos találkozójára ezúttal is vasárnap déltől kerül majd sor, ugyanis negyedik éve minden alkalommal összegyűlnek a dóm szomszédságában, és egy órát közös énekléssel töltenek, így ünneplik, hogy kedvenceik ismét eljutottak Európa legjobbjai közé.

– MTI –