Fényesszőrű, ügyes ebek versenghettek

A kutya a legjobb barát
A kutya a legjobb barát
Nyíregyháza – Gyönyörű időben, és kiváló hangulatban telt a Nyíregyháza határában, Ilona tanyán rendezett tavaszi kutyakiállítás szombaton. Az időjárás kegyes volt az ebekhez és gazdáikhoz is.  video Önök mondták: video

A rendezvényen a délelőtt és a délután folyamán is lehetőség nyílt az ebtartóknakversenyekre nevezni, bemutatni kedvencüket a nagyérdeműnek. Aki csak kíváncsiskodni látogatott el a rendezvényre, az sem csalódott, mert különleges fajtákat, tehetséges ebeket láthatott. Megtalálható volt az apró, drótszőrű tacskótól kezdve a magyar vizslán át, a csillogó szőrű dobermannig mindenféle kedvenc.

– A hivatalosan bejegyzett, Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete (TESE) tizennyolc vadász cimborával, 1990-ben alakult – mondta Szekeres Pál, TESE elnök. – Egyesületünknek jelenleg száznál is több tagja van a Tiszántúlról: Szegedtől Tokajig számtalan kutyatartó tartozik hozzánk. Különböző ebekkel foglalkozunk.

– A mai kiállításon látható volt vakvezető, illetve őrzővédő kutya bemutató, és az „agiliti” pályán is számot adhattak tudásukról a rendezvényen részt vevő ebek. Különlegesség volt a mai kiállításon, hogy kihirdettük „A kutya az ember legjobb barátja” elnevezésű rajzpályázat eredményét, melyre a gyerekek olyan munkákat küldhettek be, ami a kedvencükkel való kapcsolatukat ábrázolja.

Szeretnénk fejleszteni a kutya-szeretetet a Tiszántúlon, és már gyermekkortól megtanítani a gyermekeket arra, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátjává válhat.

– Vékony Katalin –