Fényes udvar: pénz beszél…

Lukács László
Lukács László
Debrecen – Miközben a fotós kolléga utasításai szerint igyekezett gesztikulálni, s nem győztünk a járdán jövő-menő autók útjából elállni, Lukács Lászlóval a tízemeletesben keletkezett tűzről beszélgettünk.

A rocker megdöbbenve látta a folyékonyra olvadt csatlakozókat, amorf formában megszilárdult villanyóra-maradványokat. Összefutottunk Bőde Gáborral, aki a negyediken lakik. Tőle tudtuk meg, hogy az áramszolgáltató már elkezdte a mérőszerkezetek cseréjét. Értesülésünket megerősítette Horváth Zoltán.

Mínusz egymillió

A közös képviselő azt is elmondta, hogy legutóbbi, rendkívüli közgyűlésükön kiválasztották azt a vállalkozást, amelyik elvégzi az elektromos hálózat cseréjét. Mint kiderült: az önkormányzat nyitotta segélyszámlán mindössze egymillió forintjuk van. A lakók ennél azért többre számítottak.

A közgyűlésen a városháza illetékese arról tájékoztatta őket, hogy több, ígért segély még nem érkezett meg, így a Vodafone által jelzett egymillió sem. Ezen felül erről a számláról kaptak kétszer gyorssegélyt a leginkább károsultak.

A villanyhálózat cseréje ötmillió forint, míg a szellőzőrendszerre kétmilliós ajánlatot kaptak. A lakók úgy döntöttek, hogy a lakástakarék-pénztártól áthidaló kölcsönt vesznek föl: ez négyzetméterenként és havonta 17 forintos emelést jelent a közös költségben, így egy ötven négyzetméteres lakás után 6500 forintot fizetnek.


Debreceniek a debreceniekért
Jótékonysági koncert a paneltűz károsultjainak megsegítésére. Időpont: 2007.03.30., péntek, 19 óra. Jegyár: 1990 forint. Jegyek kaphatók: Mezon, Lovarda, Napló-szerkesztőség és a koncert napján a helyszínen. Fellépnek: Ebola Fakó, Acustic Gallery, Lukács Laci, Kerozin, PG Csoport. A teljes bevételt a Fényes udvari tűzeset károsultjainak ajánljuk fel.

A hitel jelentette forrás elég a villanyra és a lépcsőház cseréjére. Horváth Zoltán azt is elmondta, hogy a statikai vizsgálatok még tartanak, a fal megerősítésére csak később tudnak ajánlatot kérni.

– Pogány Gábor –

Kapcsolódó anyagok:

  • Paneltűz: a szellőzőn kúsztak fel a lángok
  • Sült a hús — tűzvésszé
  • Tűzvész: ha megteheti, segítsen!
  • Lukács Laci a Wyrfarkasról