Fényes nappal rabolt ki időseket Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 28-ig rendelte el a letartóztatását annak a nőnek, aki két alkalommal is lecsapott az idős sértettekre.

Pénz és fülbevaló

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított január 21-én és február 25-én is kirabolt egy-egy idős nőt. Az első alkalommal egy miskolci lépcsőházban támadt a sértettre. Először ellökte az asszonyt, majd szatyrából elvette pénztárcáját, az abban található 14 ezer forinttal. A második alkalommal egy áruház melletti forgalmas útszakaszon állította meg a sértettet, akinek figyelmét elterelve kitépte bal füléből annak arany fülbevalóját.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás. Figyelemmel arra, hogy a nők idősek, így védekezésre korlátozottan képes személyek sérelmére követhette el a cselekményt, bűnösségének megállapítása esetén 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

ÉM