Friss hírek

2008.11.27. 19:43

Szeretet.éhség 13. alkalommal

<p>Országos Adventi Pénzadományt szervez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a nélkülözők megsegítésére, az idén 13. alkalommal. A szeretet.éhség kampányban több nagyvárosban lesz melegétel-osztás, de több helyen szerveznek karácsonyi ünnepséget is az utcán élőknek.</p>

Magyarország legnagyobb, csaknem 100 kilós, faragott jégszívével hívta fel a figyelmet a szolidaritásra az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Városligeti műjégpályán. A jégszobor jelképes felolvasztásával a nehéz körülmények között élők megsegítését szeretné elérni a szervezet. A rendezvényen egyébként ingyen korcsolyázhattak a hátrányos helyzetű gyermekek, és első alkalommal adták át "Az önzetlen szolgálatáért" hagyományteremtő emlékdíjat, amit Lévai Katalin kapott.

A Segélyszervezet decemberben több helyen szervez adventi és karácsonyi ünnepségeket. A budapesti és vidéki központokban 600-800 melegételt osztanak ki, de ruhaadományokkal is segítik a rászorulókat.

Az adománygyűjtési kampány december 31-ig tart.

További információ: www.szeretet.ehseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!