Fenntartja 67 millió dolláros követelését nadrágját vesztett bíró

Kitart követelése mellett az az amerikai bíró, aki 67 millió dollárra perel egy vegytisztítót az elvesztett nadrágjáért. Keresetét ugyan két hónapja elutasította a bíróság, de ő egy helyi fogyasztóvédelmi törvényre hivatkozva fellebbezett, és továbbra is azt követeli, hogy a vegytisztító 1.500 dollárt fizessen minden egyes napért, a nadrág elvesztése óta, közölték szerdán a hatóságok.

Roy Pearson bíró azért indította a pert, mert a koreai bevándorlók által működtetett Custom Cleaners vegytisztító cégnél 2005-ben elkallódott az ő csíkos szürke nadrágja, de a tisztító azóta is azzal hirdeti magát, hogy “megelégedettség garantálva”. A bíró egy helyi fogyasztóvédelmi törvény alapján azt követeli, hogy a vegytisztító 1.500 dollárt fizessen minden egyes napért, amelyen a nadrág elvesztése óta ott lóg az üzletükben az “elégedettség garantálva” felirat. Ez összesen 67 millió dollár.

A bíró pere nevetség tárgya Amerikában és világszerte. A bírálók szerint az ügy jól példázza az amerikai jogrend túlzásait.

A koreai vegytisztítósok 12 ezer dolláros peren kívüli kártérítést ajánlottak a nadrágért, de a bíró ezt elutasította.