Fenntartható életmód tábor(ok) négy éven át

Miskolc – Az állandó programjainkhoz kapcsolódóan időről időre sikeresen tudunk pályázni. Most sikerült továbbvinnünk a baskói programjainkat – mondta keddi sajtótájékoztatóján Lenkei Péter, az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány szakmai vezetője. – Fenntartható életmód tábort szervezünk, viszont most nem kisgyerekek számára, hanem a 15 év feletti korosztálynak.

A projekt közvetlen célja a fiatalok bevonása olyan – a fenntartható életmód gyakorlatát bemutató – élményalapú tevékenységekbe, amelyek segítik képességeik kibontakoztatását, erősítik közösségi önkéntes aktivitásukat. Cél a „társadalmi részvételük növelése, hosszú távú bevonásuk a szervezet térségi fenntartható fejlődést elősegítő programjaiba” mint aktív helyi önkéntesek. Cél az is, hogy a javarészt hátrányos helyzetű 15–29 éves fiatalokat felkészítsék a fenntartható életmódra, melynek szerves része a térségi környezeti–társadalmi–gazdasági fenntarthatóságot elősegítő önkéntes közösségi tevékenységek vállalása.

– Négy éven keresztül évi 3 alkalommal szervezünk Baskón ingyenes, az öngondoskodásra is felkészítő fenntartható életmód táborokat, biztosítva a tartalmas közösségi időtöltés lehetőségét a csodálatos abaúj-hegyközi természeti környezetben – fogalmazott Lenkei Péter.

Az egyhetes táborok (az első június 19-én indul) színes természetismereti, környezetvédelmi, egészségmegőrzési, honismereti–­helyismereti programelemeket kínálnak, amelyek személyiségfejlesztési és egyéb fejlesztő modulokkal egészülnek ki. A táborlakók a helyi közösséget segítő önkéntes tevékenységekben, önkéntes programokban is részt vesznek majd.

ÉM-JLI
hirdetés


hirdet�s