Feng shui a hálószobában

Életünk egyharmadát a hálóhelyünkön töltjük, így nem csoda, ha a feng shui is az egyik legfontosabb helyiségként kezeli azt.

Ha nyugodt, kiegyensúlyozott alvásra vágyunk, a hálószoba legyen minél messzebb a bejárattól, a lakás hátsó részén, vagy a ház emeletén. Nem szerencsés, ha a család hálószobái egy folyosón sorakoznak, vagy akár ajtajaik egymással szemben nyílnak, ez ugyanis feszültségeket szülhet a családon belül. Ugyancsak a békés éjszakák érdekében, lehetőleg ne kerüljön a háló vizesblokk mellé, mert a csövekben áramló víz megzavarja az alvást. Ne zsúfoljuk tele elektromos berendezésekkel, hogy ne tegyük ki magunkat az elektroszmog ártalmainak, és semmiképpen ne legyen a wc közelében az alvóhely, mert ott szennyezett levegő kering.
 
Központban az ágy
 
A hálón belül az ágy elhelyezése a döntő, és az esztétikumot, illetve praktikumot egyesíteni kell a térrendezés elveivel. Az ágy ne kerüljön az ajtó mögé, vagy azzal szemben úgy, hogy a benne fekvő lábbal az ajtó felé helyezkedjen el. Ezt halotti póznak nevezik, hiszen a holtakat lábbal előre viszik ki az ajtón. Az ágyfejtámla legyen annyira magas, hogy az ágyban ülve nekidönthessük a fejünket, és közvetlenül érintkezzen a fallal, mert ez stabilitást ad alvás közben. Az ideális elhelyezésnél az ágy három oldalról körüljárható. Az ágy ne kerüljön olyan falra, amelyen ablak van, mert ez hideg fal és betegségeket okoz. Az ágy ne kerüljön tetőtéri helyiségben a ferde falsík, vagy látszó gerenda alá, és a tartószerkezetből ne irányuljon éles sarok az alvó felé, mert betegségeket vonz magához. Ha mégis látszó gerendánk van, akasszunk rá textilt, hogy tompítsuk az éleit. Ne aludjunk a földön még vastag matracon sem, mert ebben a helyzetben nem tud minket körbejárni a csí.
A cikk folytatása az EZO Élet Magazin februári számában!
 
 
Ha érdekli, mit hoz a jövő, hívja jósainkat!
            06 90 602 027
A hívás díja: 475 Ft / perc (bruttó) 
Klikkeljen ide, és válogasson jósaink közül!