Fenékbe rúgta ittas utasát a sofőr a miskolci buszon

Akt.:
Ha bűnösnek találják, akkor akár öt évet is kaphat a buszvezető - illusztráció
Ha bűnösnek találják, akkor akár öt évet is kaphat a buszvezető - illusztráció
Miskolc – Egy miskolci helyi járaton különbözött össze engedetlen utasával egy buszvezető, miután a férfi a végállomásra érve nem akart leszállni a járműről.

A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. buszvezetője azután támadt rá egy részeg férfira, hogy az elaludt a buszon, majd a végállomáson nem akart leszállni.

A sértett ittas állapotban szállt fel a buszra, majd elaludt. A buszvezető a végállomáson felszólította utasát, hogy szálljon le az autóbuszról, ám a férfi ennek nem tett eleget, helyette a busz utastere felé indult. A sofőr utána ment, ekkor az utas lelépett a járműről és távozott. Az buszvezető a férfi után indult, majd neki háttal álló sértettet kétszer fenéken rúgta – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. Az utas, miután kijózanodott, a rendőrségre ment, és feljelentette a buszvezetőt.

Az ügyben a Bors megkereste a közlekedési társaságot, hogy megtudják, jelenleg is náluk dolgozik-e a járművezető, de azt a választ kapták, hogy az eljárás lezárultáig nem akarnak nyilatkozni. Az ügyet a Miskolci Törvényszék tárgyalja szerdán. Ha bűnösnek találják, akkor akár öt évet is kaphat.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .