Fémszálat ragasztott a fénymásolt tízezresre a mezőkeresztesi férfi

A bíróság enyhítésként figyelembe vette a fiatal férfi beismerő vallomását
A bíróság enyhítésként figyelembe vette a fiatal férfi beismerő vallomását - © Fotó: Szaniszló Bálint
Miskolc, Mezőkeresztes – Felfüggesztett börtönt kapott első fokon a mezőkeresztesi pénzhamisító.

„Nagyon megbántam, amit tettem…” – mondta az utolsó szó jogán F. T. Zs., akit csütörtökön 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Miskolci Járásbíróság Boschánszkyné dr. Timkó Renáta vezette büntetőtanácsa. A bíróság enyhítő körülményként vette számításba a beismerést, és hogy a fiatal férfi büntetlen előéletű.

Mint több alkalommal foglalkoztunk vele, a fiatalember 2014 őszén vásárolt egy tintasugaras nyomtatót azzal a céllal, hogy hamis pénzt készítsen. 10 ezer forintos címleteket fénymásolt, melyekre 2 ezer forintos bankjegyekről levágott fémszálakat ragasztott.

A Tiszába dobta a nyomtatót

A hamis bankjegyekkel több üzletben is fizetett. Később édesanyját is rábeszélte, hogy vásároljon a hamis bankjegyek felhasználásával. 2015 februárjában a rendőrség felvételeket közölt a vádlott édesanyjáról, amikor ő a hamis pénzzel fizetett. A felvételeket a fia látta, a nyomtatót és a még rendelkezésére álló hamis bankjegyeket megsemmisítette, a Tiszába dobta.

Egyedül a bíróság előtt

Miután elült a vihar és nem indult ellenük büntetőeljárás, újra beindult a pénzhamisító műhely és az értékesítés is hasonló volt. Azonban újra megbuktak és ekkor már édesanyja és a fiú is beismerő vallomást tett. Édesanyja később öngyilkos lett, így a büntetőeljárásnak F. T. Zs. volt az egyetlen vádlottja. Összességében 670 ezer forint értékű hamis bankjegyet használtak fel a vásárlásai során.

A bíróság tehát a vádlottat pénzhamisítás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész pedig három napon belül tesz nyilatkozatot arról, hogy elfogadja-e a kiszabott büntetést, vagy fellebbezést nyújt be.

– Szaniszló Bálint –


„Nyomtatta” a tízezreseket - illusztráció
Miskolc, Mezőkeresztes - Fénymásolóval sokszorosított a tízezreseket. Fémszálat is ragasztott rájuk. A Miskolci Járásbíróság várhatóan csütörtökön hirdet ítéletet a Mezőkeresztesen élő fiatalember, F. T. Zs. büntetőügyében. A fiatalember 2014 őszén – részben az internetről szerzett ötletek alapjá...

A tárgyaláson...
Miskolc, Mezőkeresztes - Pénzhamisítás miatt áll bíróság előtt egy mezőkeresztesi fiatal férfi. A Mezőkeresztesen élő fiatalember, F. T. Zs. 2014 őszén – részben az internetről szerzett ötletek alapján – fejébe vette, hogy pénzhamisítással próbálja maga és édesanyja jövedelmét kiegészíteni. Lebuk...

„Nyomtatta” a tízezreseket - illusztráció
Miskolc, Mezőkeresztes - Pénzhamisítás miatt állt bíróság elé egy mezőkeresztesi férfi. A Mezőkeresztesen élő fiatalember, F. T. Zs. 2014 őszén – részben az internetről szerzett ötletek alapján – fejébe vette, hogy pénzhamisítással próbálja maga és édesanyja jövedelmét kiegészíteni. Lebukott, így...