Felvonultak a Tokaj-hegyaljaiak

Felvonultak a Tokaj-hegyaljaiak
Tokaj-hegyalja szüreti napjai, illetve fesztiváljai közül, általában a legátfogóbb programokat kínálja a borok fővárosa. Ez most sincs másképp, az események már pénteken beindultak sport -és kulturális rendezvényekkel.

Szombaton felvonultak a pátria települései, majd a községek, városok első emberei összeadták azt a szőlőmennyiséget, amelyből elkészül a “Polgármesterek Bora”. Ezek az italok attól számítanak kuriózumnak, hogy a palackokba zárt nedűk a történelmi borvidék teljes egészének ízét demonstrálják.

Táncolt az utca népe

A vígasság egyik nagy sikerét a Kárpátaljai Illosvai Néptánc Együttes aratta, fergeteges műsoruk után a nézőket táncoltatták meg Tokaj Főterén.
A fesztiválon – természetesen – bemutatták saját termékeiket a kistermelők és a pincészetek, a nagyérdemű részt vehetett pincelátogatásokon, borkóstolókon, szőlőfeldolgozásokon.

A szervezők figyelmet fordítottak a diákokra is, főleg azokra, akik nem igazán ismerik a várost, a régiót. “Élő történelemóra Tokajban” címmel mintegy másfél órás városnéző programot ajánlottak, szakképzett pedagógusok vezetésével. Gondoltak az erdélyi árvízkárosultakra, ma, azaz vasárnap este koncertet tartanak a református templomban, amelynek bevételét a székelyföldiek megsegítésére ajánlják fel. Az esti órákban záruló háromnapos vígasság alkalmat adott sétahajózásra a Tiszán és a Bodrogon.

SFL