Felvételi – Miskolci Egyetem: rekordot döntött a felvettek száma

Miskolc – Tovább emelte és megerősítette népszerűségét a Miskolci Egyetem (ME) a fiatalok körében, többéves rekordot döntött a felvettek száma – értékelt a július 26-án közzétett ponthatárokat követően Óváriné Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes szerdán sajtótájékoztatón.

A konkrét adatokról szólva a rektorhelyettes elmondta: a Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest nyolc százalékkal emelkedett, ezzel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnybe tartoznak.

Az ME karaira 2016-ban összességében 5229-en jelentkeztek, közülük ezidáig 2210-en nyertek felvételt, ez az aspirálók 42 százaléka, a “gólyák” közül 1719-en állami ösztöndíjjal kezdhetik meg tanulmányaikat – közölte.

A rektorhelyettes megjegyezte: a Miskolci Egyetemre felvett hallgatói létszám az utóbbi három évet tekintve az idén a legmagasabb az adott demográfiai folyamatok mellett úgy, hogy a felsőoktatási intézmények alapszakjaira való bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 2015-ben országos szinten 260-ról 280 pontra emelkedett.

Kifejtette azt is: a felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között, és mindez a campus magas, “gyakorlatorientált képzési színvonalának, az egyedülállóan jó diákéletének, a felelős régiós és országos társadalmi szerepvállalásának” köszönhető.

Óváriné Balajti Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra is, hogy idén a pótfelvételire augusztus 7-ig lehet jelentkezni, elektronikus úton.

– MTI –