Felvételi 2009 – a felvi.hu-n bárki kiszámolhatja a pontjait

Újabb szolgáltatás vált elérhetővé az egyetemre, főiskolára felvételizők számára fenntartott portálon, a www.felvi.hu-n. Minden diák megnézheti a jelentkezési helyein számított felvételi összpontszámát, valamint azok részleteit személyes oldalán, a “Pontjaim” menüpont alatt – tájékoztatott szerdán az Educatio Kft.

A pontszámítás alapja az érettségi/középiskolai/nyelvvizsga bizonyítvány, felsőfokú oklevél, illetve egyéb igazolások. Az utólag pótolt dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, ezért arra kérnek mindenkit, vegye figyelembe ezt – a papírok meglétét a Pontjaim alatt a Dokumentumok menüpontban vagy az e-felvételi rendszerében lehet ellenőrizni.

A menüpontban, illetve a részpontszámok táblázatai mellett található súgók segítenek pontosan értelmezni a megjelenített pontszámokat, információkat – emlékeztet a felvi.hu. A pontszámokat egyébként nemcsak a személyes oldalukon, hanem az e-felvételiben, a Jelentkezések és pontszámok menüpontban is megtekinthetik a diákok.

Ha bárkinek kérdése merül fel a pontszámaival kapcsolatban, elektronikusan az e-felvételi keretében adhat le pontszám-felülvizsgálati kérelmet. Jelezheti továbbá az Educatio Ügyfélszolgálatának e-mailben (info@felvi.hu) telefonon (06-1/477-3131) vagy személyesen. Aki postai utat választja, az Oktatási Hivatalnak címezze a panaszát (1380 Budapest, Pf. 1190)

A ponthatárokat július 23-án húzzák meg. Az eredmények aznap késő este a felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig “Az én felvim”-ben nézhetik meg a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat, a vonalhúzás estéjén sms-ben is értesítést kapnak.Sporthírek