Félúton az országjáró Kéktúra

Félidejéhez érkezett a több mint 1100 kilométeres Kéktúra, amelyet Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is végigjár. A túra csaknem három hete kezdődött a Vas megyei Írott-kőnél, és augusztus 20-án, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóházán ér véget.

Először 1938-ban, 70 évvel ezelőtt szervezték meg a Szent István-vándorlást, amely megfelel a mostani Országos Kéktúrának. Hagyó Miklós a tavalyi spanyolországi, 900 kilométeres El Camino zarándokút után döntött úgy, hogy a magyarországi túraútvonalakra is felhívja a figyelmet. Hagyó Miklós a kirándulás félidejében, a Hűvösvölgyben számolt be az eddigi tapasztalatokról Budapesten.

Az eddig megtett 500 kilométer után a főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a Kéktúra nemcsak a hosszabb táv, hanem a domborzati viszonyok miatt is nagyobb megterhelést jelent, mint az El Camino. Itthon most az időjárás is szélsőségesebb, ahogyan ezt az elmúlt napok viharai is jól mutatták. A túrát nyolcan járják végig, de útközben bárki csatlakozhat – tette hozzá.