Felújították a Tiszai peronját díszítő képeket

Akt.:
Felújították a Tiszai peronját díszítő képeket
Felújították a Tiszai peronját díszítő képeket - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Újrafestették a nyolc évvel ezelőtt készült képeket a Tiszai pályaudvar 1-es peronját elválasztó falon.

A régi-új képeket a Nemzetközi Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódva adták át csütörtökön. Az eseményen Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki emlékeztetett, a peronon ma már tizenkét alkotást lehet megcsodálni.

– Az első hat kép 2010-ben készült és azokat, hasonlóan a többihez, Négyesi Ádám készítette. Az alkotások sajnos az évek során megkoptak, ezért nagy örömmel fogadtuk, hogy az alkotó újrafestette korábbi műveit – mondta az alpolgármester, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a képek mindegyike miskolci városképeket ábrázol, és többségükön megjelenik egy-egy közösségi közlekedési eszköz: autóbusz, villamos, vagy éppen vasúti kocsi.

Garamvölgyi Mihály, a MÁV Zrt. Pályavasúti területi igazgatója hozzátette, a vasúttársaság számára örömmel adott helyet az eddig elkészült alkotásoknak.

– A Tiszai pályaudvar gazdagabb lett ezekkel a képekkel, és amennyiben felmerül az igény a sorozat folytatására, megteremtjük annak lehetőségét, akár itt az egyes peronon is – hangsúlyozta.

ÉM-TÁ