Felújították a konyhát Bogácson

Akt.:
Bogács – Átadták a felújított központi konyhát Bogácson. Az ünnepségen Csendesné Farkas Edit polgármester kifejtette, régóta érett a beruházás, hiszen a közel harminc­éves létesítményben ilyen átfogó felújítás még nem volt.

– Fontosnak tartottuk, hogy a napi 200-300 adag étel jó körülmények között készüljön – mondta el az ünnepségen Csendesné Farkas Edit. – Tavaly pályáztunk a Belügyminisztériumhoz, s 95 százalékos támogatást kaptunk a 36,6 millió forintos beruházáshoz.

Ez főként építészeti feladatokból állt, a burkolatok és az ajtók cseréjéből, de menet közben kiderült, az elektromos hálózatot és a szennyvíz-vezetékeket is fel kell újítani. Pótoltuk az eszközöket is, új, 300 literes nagy főzőüst, illetve új sütőberendezés, tálalópultok kerültek a konyhába.

Hozzátette, az éttermet is kifestették, új padlóburkolatot raktak le és újak a függönyök is. Az újjávarázsolt konyha méltó a bogácsi gyerekekhez és szociális étkezést igénybe vevőkhöz, illetve a dolgozókhoz.

Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, örül, hogy épül, szépül Bogács. Nagyon fontos, hogy már erre, a konyhafelújításokra is van pénz és igény is mutatkozik az önkormányzatok részéről.

– ÉM-TB –