Felújítják a belvárosi parkokat Miskolcon

Kiss János mutatja, hol újítják fel a parkot
Kiss János mutatja, hol újítják fel a parkot - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Megszépül a Városház tér környéke és a Szemere-kert­­­ is.

Megkezdődött a Szemere-kert felújítása és a Városház téri platánsor környezetének rendezése. A munkálatok részleteit dr. Kiss János alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője ismertette.

Az első lépés

– A miskolciaknak régi igénye volt, hogy fejlesszük a történelmi belváros parkjait, és különösen az, hogy növekedjen a virágos felületek száma. Ez a folyamat a Szemere-kert átalakításával megkezdődött, de ez csak az első lépés – mondta.

A bruttó negyvenötmillió forintos beruházás során közel kilencezer évelő virágot és kétezernél több cserjét ültetnek el, megújul a gyepszőnyeg, felújítják a járdákat és új utcabútorokat is kihelyeznek. Az alpolgármester elmondta, a felújítás során néhány öreg fát kivágnak majd, viszont mindet pótolják új facsemetékkel.

Pihenőpark lesz

– A felújítás után tehát a Szemere-kert egy kellemes pihenőparkká alakul, ami reményeink szerint a miskolciak és a turisták tetszését is elnyeri – összegzett dr. Kiss János.

A Városház téri platánsornál szintén dolgoznak, ott mintegy kétmillió forintból építik újjá a fák gyökérzetét védő gyűrűket, és az utcaburkolatot is kijavítják. A felújítás várhatóan október végére fejeződik be.

ÉM-TÁ