Feltört pincékbe költöznek az Avasról

Feltört pincékbe költöznek az Avasról
Miskolc – Az avasi pincetulajdonosok félnek, hogy a környék a Lyukóvölgy sorsára jut: már így is megszaporodtak a betörések.

Megszaporodtak a pincefeltörések, betörések a Nagyavas Diósgyőri felőli oldalán, az úgynevezett Hidegsoron – ezt jelezte az Avasi Borút Egyesület a terület önkormányzati képviselőjének, Cseh Lászlónak (MSZP). Ő keddi sajtótájékoztatóján elmondta: valószínű az Avasi panelházakból költözött ide több család, illetve vidékről, például Nagycsécsről is érkeztek. Ez utóbbiak papírokat is mutattak a képviselőnek, mikor arról kérdezte őket, milyen jogcímen élnek a házban. A dokumentum alapján bérlik az ingatlant, de az önkormányzati képviselő szerint ez fiktív szerződés lehet. Kérdésünkre, hogy utánajárnak-e a ház tulajdonosánál, igennel válaszolt a képviselő.

Együttélési kódex

Cseh László a mostanában megszaporodott betörések, lopások miatt a miskolci rendőrség, a közterület-felügyelet, a hatósági osztály segítségét is kérte. Valamint az ÁNTSZ-ét is, mivel ezen a területen nincs emésztőgödör, WC, valamint nagy a valószínűsége annak, szemétdíjat sem fizetnek az újonnan beköltözött családok. Cseh László hangsúlyozta: nem szeretnék, ha ez a terület a Lyukóvölgy sorsára jutna, ezért időben szeretnének fellépni azok ellen, akik zavarják a környék nyugalmát. Hozzátette: a hatósági osztály, a város által nem régen elfogadott Együttélési Kódex alapján is közbeavatkozhat, hiszen ez szabályozza a bejelentkezést és azt is, hányan élhetnek egy-egy lakásban.
– NSZR –