Feltöltő tornán a bőcsiek?

By Kolodzey Tamás
Feltöltő tornán a bőcsiek?
Bőcs – A Bőcs Sport labdarúgó csapata hamarosan búcsút int az NB II-nek – vagy mégsem…

Az MLSZ versenykiírása egyértelműen fogalmaz: a második osztályból kiesik a 14., a 15. és 16. együttes. A szövetségből azonban levelet kaptak a klubok (gazdasági társaságok) vezetői, akik a küldeményt – ha úgy tetszik – menekülési útvonalként is fogadhatják.

Ez nem osztályozó

– A „normális” rend szerint mi kiestünk az NB III-ba – kezdte Tóth László, a bőcsiek szakmai igazgatója. – Az MLSZ azonban, tanulva a korábbi évek példáiból, előre meghatározza, hogy a licenszkérelmek elutasítása, a nevezések elmaradása, vagy a visszalépések esetén mely csapatokkal kívánja feltölteni a holtidényben keletkező szabad helyeket. Ennek szellemében a Keleti és a Nyugati csoport 14., 15. és 16. helyezettjei oda-visszavágós rendszerben összemérik tudásukat, de pillanatnyilag még nem tudhatják, hogy a párharcok kimenetele hoz-e számukra valamit a „konyhára”? Pontosabban fogalmazva a 14. helyen végzettek csatájának már biztosan van értelme, hiszen ennek győztese – az MTK tartalékcsapatának automatikus törlése miatt – bennmarad az NB II-ben. A vesztes 14. helyezett, továbbá a két-két 15. és a 16. „lépcsőn” végzett gárda jogosultsági sorrendben akkor juthat ismét másodosztályú szerephez, ha valamelyik szervezet nem kap licenszet, nem tud, vagy nem akar ebben az osztályban maradni, továbbá NB III-as bajnokként lemond indulási lehetőségéről.

Drága mulatság

A szakmai igazgató máris tud lemorzsolódókról: a Tököl nem jutott licenszhez, a Tiszakanyár nem érdeklődik az NB II iránt, kétséges, hogy az Egernek lesz-e pénze a magasabb osztályhoz, a Kaposvölgye pedig a hírek szerint nem él a feltöltő tornán való indulással.
– A második vonal drága mulatság – folytatta Tóth László. – A nevezés milliós kiadással jár, hogy a versenyeztetés tetemes költségéről már ne is beszéljek. A mi ellenfelünk, a Nyugati csoport 16. helyén végző Kaposvölgye például nem akar játszani, így a felkérési listán máris ugrottunk egyet előre. Az elkövetkezendő hetekben elválik, hogy mit ér ez a képzeletbeli 4. hely, ugyanis a nyertes 14. és nem nevező egyik 16. helyezett csapat révén két státusz már elkelt.

Szerdán délután

A feltöltési sorrendet eldöntő mérkőzések párosítását június 8-án, szerdán 13 órakor készítik el az MLSZ-ben. A megbeszélésre a csoportok 14-16. helyezettjeinek képviselőit hívták meg.

-KT-

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek