Feltekernek a Felvidékre is

Miskolc – A legnagyobb hazai kerékpáros esemény, a DCG Tour – Tour de Hongrie – 34. Magyar Kerékpáros Körverseny, ismét a „legek versenyének” ígérkezik – tudatta lapunkkal a viadal szervezőbizottsága.

Domborzati viszonyait tekintve minden idők legnehezebb terepe vár a verseny közel 140 indulójára. A rekord létszámú induló erős mezőnyt jelent – 3 kontinensről, 20 nemzet összesen 24 csapata került meghívásra, amelyek többsége UCI continental team, azaz bejegyzett profi kerékpáros csapat.

Európa Kupa szint

A tervek szerint Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, Dánia, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna csapatainak versenyzői vetélkednek majd egymással. Mindez azt jelenti, hogy egy Európa Kupa szintű kiemelt sportesemény kerül megrendezésre, amely Világkupa pontok megszerzésének lehetőségét is jelenti a magyar versenyzők számára, és végső soron hozzájárulhat a 2008-as Pekingi Olimpiára való kijutásra.

A verseny 2007-ben egy kibővített útvonalon kerül megrendezésre, 75 magyarországi települést és további 29-t Szlovákiában, így az egyetlen olyan kerékpáros verseny hazánkban, amely átlépi az országhatárt.

A program
Július 24. (kedd), 1. szakasz: Gyömrő – Kazincbarcika (210,3 km)
Július 25. (szerda), 2. szakasz: Kazincbarcika – Sátoraljaújhely (206,5 km)
Július 26. (csütörtök), 3. szakasz: Slovenské N. M. (szlovákia) – Kassa (szlovákia) (139 km)
Július 27. (péntek), 4. szakasz: Sátoraljaújhely – Bükkszentkereszt (190,7 km)
Július 28. (szombat), 5. félszakasz (délelőtt): Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt (8,7 km)
Július 28. (szombat), 6. félszakasz (délután): Miskolc – Miskolc (68,4 km)
A 823,6 kilométeres versenytáv 5 nap alatt – 4 szakaszt és 2 félszakaszt jelent, amely során a versenyzőknek 10 gyorsasági hajrá (SPR), 5 első -, 3 második- és 6 harmadik kategóriás hegyi hajrá (GPM) során gyűjthetik a pontokat és a másodperceket.További hírek a boon-sportoldal kategóriából