Féltékenységből késelt egy tisztabereki férfi

Konyhakéssel mellkason szúrta feltételezett riválisát egy férfi a Szabolcs megyei Tisztabereken. A 38 éves támadó úgy tudta, hogy míg ő börtönben volt, élettársa összeállt a 30 éves férfival. A megszúrt férfit kórházba szállították – tudta meg a Független Hírügynökség.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vett szerdán őrizetbe egy 38 éves férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a férfi előző este Tisztaberek község egyik utcáján konyhakéssel mellkason szúrt egy másik férfit – közölte csütörtökön Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az életveszélyesen megsérült 30 éves helyi lakost kórházba szállították.

A nyomozás adatai szerint a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésből augusztusban kedvezménnyel szabadult gyanúsított féltékenységből szúrt; úgy tudta, hogy élettársa összeállt a másik férfival, amíg ő börtönben volt. A 2007-ben elkövetett késelés hátterében szintén féltékenység állt, az akkor megszúrt személy súlyosan megsérült. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a visszaeső gyanúsított előzetes letartóztatását.