Felszívódtak a bankók

Halmaj – Az Encsi Rendőrkapitányság eddig ismeretlen, időseket kihasználó szélhámosokat keres.

Egy halmaji idős nénit két ismeretlen személy látogatott meg a minap, akik azt állították, hogy tízezer forintos nyugdíj kiegészítést hoztak, de csak húszezer forintos címletű bankjegy van náluk, ezért visszakérik a felét.

A néni beengedte a lakásába a két ismeretlen, és az előszoba szekrény terítője alól kivett egy tízezrest, majd odaadta nekik. Az idegenek erre azt mondták, hogy régi bankjegyre van szükségük, keressen olyat a néni.

Ő ennek a kérésnek is eleget tett, bement a szobájába, az egyik fotel szivacsos ülőrésze alól előhúzott egy papírt, amibe 560.000 Ft volt becsomagolva. Onnan elővett egy bankjegyet és odaadta nekik. Ezután, míg az egyik személy hivatalosnak tűnő papírokat íratott alá az idős asszonnyal a konyhában, a másik bement a szobába és elvette a fotelról az ottmaradt ötszázötvenezret.

Keresik a tetteseket

A két szemfényvesztő gyalogosan távozott, és csak az utca közepén vette fel őket egy autó, aminek az első rendszámtáblája hiányzott. Az idős néni csak ekkor észlelte, hogy fényt kapott a pénze.

Az elkövetők nemcsak Halmaj községet keresték fel ezen a napon, a széles körű adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy Mérán is megfordultak, azonban ott nem sikerült megismételni a Halmajon bejött mutatványt. Az Encsi Rendőrkapitányságbűnügyi osztályán nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt folyik az eljárás ismeretlen elkövetőkkel szemben.
SFL