Felszín alatti karbantartás az Avason

Miskolc – A MIVIKÖ Miskolc Víziközmű-karbantartó és Környezetvédelmi Kft. (MIVIKÖ) az Avas városrész területén a tömbházak talajvíz-mentesítése érdekében Miskolc MJV Önkormányzata által üzemeltetett un. mélyszivárgó vízelvezető-rendszer karbantartását kezdi meg 2015. szeptember 28-án. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak.

Az épületek közelében vagy a meredek támfalak alá beépített szivárgó rendszer célja, hogy az épületekre negatív hatást gyakorló talajvizet elvezesse, különböző káros hatásokat – mint például a talajmozgás – megelőzze. A karbantartási munkálatok alakalmával kitisztítják a felszín alatti vízelvezető rendszert, ellenőrzik a csatornarendszer állapotát és elvégzik az üzemeltetéshez szükséges felszíni, sérült fedlapok cseréjét és felszín alatti javításokat. Mivel legtöbb helyen a szivárgó rendszer az épületek közelében helyezkedik el, ezért a lakosság türelmét és megértését kérjük a karbantartási munkák ideje alatt.

A karbantartás ideje alatt az alábbi helyszíneken időszakosan forgalomkorlátozásra is számítani kell: Középszer u., Szentgyörgy u., Áfonyás u., Jósika u., Ifjúsági u., Kölcsey u.

A sajtó munkatársai a munkavégzést 2015. szeptember 28-án, hétfőn 10 órakor megtekinthetik a Jósika u. 2-8 szám közötti területen.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding –