Félszáz család kapott támogatást Halmajon

Az osztáson
Az osztáson - © Fotó: JLI
Halmaj – Az önkormányzat sikeresen pályázott a szociális föld program kisállattartási és kerthasznosítási programjának keretében, amelyben 1 millió forintot nyert el – tudtuk meg Tóth Józseftől, Halmaj polgármesterétől.

Ennek keretében 50 hátrányos helyzetű család részére biztosítottunk kerti vetőmagcsomagot és vetőburgonyát, amelyet háztáji kiskertjükbe ültettek el. Minden család 26 darab előneveltcsirke-támogatásban is részesült, és 30 kilogramm nevelőtápot is kapott a tartás feltételeihez.

A településvezető szerint ezzel azt próbálják elősegíteni, hogy a családok önellátás formájában megtermeljék a zöld szükségletüket. Vegyes hasznosítású csirkéket szereztek be, amelyekből tojótyúkok is lehetnek, és a család részbeni hús- és tojásszükségletét is kielégíti. Az osztásra a napokban került sor a piactéren.

– Mindezt az EMMI pályázati felhívásából valósítottuk meg, ugyanakkor önkormányzatunk 1994 óta működtet szociális földprogramot – mondta Tóth József. – Minden évben más és más támogatási formában részesülnek a rászoruló családok.

– ÉM-JLI –