Felszántottak egy orosz katonai repülőteret

A stratégiai fontosságú repülőterek legutóbbi szemrevételezése során az oroszországi légierő főtisztjei döbbenten tapasztalták, hogy egy krasznodari leszállópálya helyén a szélzsákok helyett kukoricát és napraforgót lenget a szél.

A krasznodari kormányzóság viszelkovszki járásában egy farmergazda kukoricával, napraforgóval és búzával vetette be egy használaton kívüli, ám stratégiai fontosságú repülőtér 200 hektáros leszállópályáját – írja a Szegodnya című lap internetes hírportálja. A sajátos “bevetésen” lévő katonai objektum az orosz légvédelem tisztjeinek szúrt szemet, akik madártávlatból térképezték fel a harcászati jelentőségű területeket.

Az ügyben ügyészségi vizsgálat indult, mely során kiderült, hogy az önkényes területfoglaló gazda semmilyen engedéllyel nem rendelkezett a szóban forgó földrészleg mezőgazdasági célú hasznosítására. A nyomozás során a repülőteret kezelő katonai laktanya parancsnokai sem tudtak kielégítő magyarázattal szolgálni arra, hogy miként sikerült feltűnésmentesen felszántania és bevetnie valakinek egy ekkora harcászati létesítményt.