Felszámolják a korszerűtlen hulladéklerakókat

Encs – Felhagyott és korszerűtlen hulladéklerakók felszámolását vette tervbe Encs és a közelében fekvő több tucat település.

Ezért három évvel ezelőtt megalakult az 57 tagönkormányzattal rendelkező Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás  encsiszékhellyel. Céljuk a társult önkormányzatok közigazgatási területén EU-konform térségi hulladékgazdálkodási rendszerek kialakítása és működtetése, a korszerűtlen és illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a környezetvédelmi projektek kidolgozása. A programok megvalósítása magában foglalja a szilárd települési hulladék gyűjtését, válogatását, újrahasznosítását, a maradványanyagok EU szabályozásnak megfelelő, korszerű lerakón való elhelyezését, a kapcsolódó technikai és technológiai rendszerek kialakítását. A projekt első szakasza, melyhez több mint 110 millió uniós támogatást nyert a társulás a jövő hónapban lezárul. A záró konferenciát szerdán tartották Encsen. A második szakasz végéig négy egymással szomszédos kistérség 27 településének 40 hulladéklerakóját számolják majd fel.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s