Felszabadult játékkal a győzelemért

Felszabadult játékkal a győzelemért
Miskolc – Beszélgetés Ivanics Anitával a Miskolci Szabadidőközpont–Vénusz játékosával, aki az NB II-es alsóházi rájátszás 1. fordulójában lépett pályára.

Milyen volt az út Ikrénybe?
Fárasztó volt, hiszen háromszáz kilométert kellett megtennünk, ennek ellenére nagyon jó hangulat volt a buszon, odafelé is visszafelé is.

Mérkőzés előtt volt egy kis idő a regenerálódásra, hogy tetszett maga a környezet?
Nekem ez volt az első alkalom, hogy a Győrtől nem messze található kis faluban játszhattunk. Kellemes meglepetést okozott, hiszen egy nagyon jó állapotú sportcsarnokban volt a forduló.

Az első mérkőzésen a Rába ETO-t vertétek 5-2-re. Hátul biztos pont voltál, nem telt el 3 perc és gólt is szereztél. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?
Nem játszottunk még ellenük, nem tudtuk mire számítsunk, meglepetés volt mindenféleképpen. Sportszerű ellenféllel találtuk magunkat szembe. Nekünk ment a játék, jó volt az összhang a pályán, pontos passzok voltak, úgy érzem megérdemelten nyertünk.

1-2 rutinos volt a csapatban többi, mind fiatal játékos. Nem kellett összerázni, irányítani őket?
Nem kellett őket irányítani, mert amit gyakorolunk edzésen, azt megcsinálják a játéktéren. Lement a teher a vállunkról, Sárréti Géza vezetőedző jelenléte jó tett a csapatnak, mert jó tanácsokkal látott el minket.

Többen megtalálták a góllövő cipőjüket. Hogyan láttad a fiataloknak a lendületét?
Mikor már rúgtunk 2 gólt akkor felszabadultan játszott mindenki, Lenkeynek nagyon jót tett, hogy végre bajnokin is betalált. Lengyel öt gólt szerzett, ő már az előző fordulóban Berettyóújfaluban bizonyította tudását.

Mindenki megmutatta, hogy ilyen elánnal és lelkesedéssel is tudnak játszani. Az utolsó mérkőzésen örömjátékot láthattak a hazai nézők. Hogyan látod ezt?
A Ferencváros ellen nagyon jól ment a játék, mindenki odatette magát, mindenki felszabadultan játszott. Kellemes volt számomra ez a három mérkőzés. Nagyon tetszett, s örülök, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, remélem sikerült bizonyítanom, hogy helyem van az első keretben.

-Ráski Gergő-