Újranyitották a perei Hernád-hidat

Lekerült a tábla a Hernád-hídról
Lekerült a tábla a Hernád-hídról - © Fotó: BG
Pere – Kijavították a hibát, ismét járható a perei Hernád-híd.

Újból lehet közlekedni április 15-től a 3704-es jelű, Ináncs-Abaújszántó összekötő úton található Hernád-hídon – közölte szerkesztőségünkkel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ahogyan arról beszámoltunk az öreg létesítményt még tavaly november közepén zárták le teljes szélességében az autós, de még a gyalogos forgalom elől is. A közút akkor forgalomtechnikai okokra hivatkozott, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hídon akkoriban végzett célzott, átfogó hídszakértői vizsgálat szerint a létesítmény teherbírása jelentősen csökkent a híd egyik pillérének stabilitási problémája miatt.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapokban külső szakértők és kivitelezők bevonásával mindent megtett, hogy a hídon újraindulhasson a forgalom. Acélcső cölöpökkel és a pillér alatti üreg beton injektálásával stabilizálták a kritikus pillért. A további beavatkozásokkal együtt pedig az újbóli átvizsgálást követően a szakemberek a műtárgy újranyitását jóváhagyták, így az eredeti forgalmi rendnek megfelelően a húsz tonna össztömeg alatti gépjárművekkel is újra közlekedhetnek a hídon – részletezte a cég kommunikációs osztálya.

Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy az ideiglenes létesítmények, így például a bejáró út, vagy a daruzási hely bontása miatt a híd tágabb környezetében építési forgalomra továbbra is számítani kell az arra közlekedőknek.

ÉM-TÁ


A lezárt út
Pere - Nagyon hiányzik a pereieknek a lezárt Hernád-híd. Óriási gondot okoz a pereieknek, hogy november 16-án lezárták a településre vezető Hernád-hidat biztonsági okokból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. akkor azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy „a híd teljes körű felújítását a le...

Lezárták az perei Hernád-hidat
Abaújszántó, Ináncs - Forgalombiztonsági okokból határozatlan időre lezárják november 16-ától az Ináncs-Abaújszántó összekötő úton található perei Hernád-hidat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a cég a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés