Tűrni a gyömöszölést

Folti tűrte a kiképzést
Folti tűrte a kiképzést - © Fotó: BG
Miskolc – Csak a legbéketűrőbb ebek válhatnak terápiás kutyákká.

Folti felé minden oldalról öten közelednek, közben folyamatosan zajonganak. A kör bezárul, mindenki egyszerre kezdi simogatni a kutyát, folyamatosan beszélnek hozzá, ketten még össze is vesznek felette és hangosan kiabálnak egymással, majd valaki a csoportból még egy fojtó ölelést is kipróbál. Foltinak mindezt hang és menekülési szándék nélkül kell tűrnie. A miskolci Négylábú Segítők Egyesület terápiás kutyaképző foglalkozásán járunk.

Kitartás és türelem

Terápiás kutyának lenni hálás feladat, az ilyen kutya gazdájának meg még ennél is hálásabb – tudjuk meg Szécsi Annamáriától és Darvas Rékától, az egyesület vezetőitől. A segíteni akarás önmagában még nem elég, a kutyának nagyon nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Mind­emellett hatalmas elszántság, kitartás és türelem igényeltetik a gazdiktól is, hiszen a követelmények rendkívül szigorúak. Egy terápiás kutya nem ijesztheti meg a majdani foglalkozásokon résztvevőket, tűrnie kell a néha kellemetlen illatokat, a váratlan zajokat. Ennek ellenére egyre többen érdeklődnek az iránt, hogy válhatnának kutyáikkal együtt segítőkké.

ÉM-BG


Iris kiskutyái, akik hamarosan vakvezetők lesznek
Miskolc - Török Sándorné Katalin látássérültként vállalta, hogy világra segít lyukóvölgyi otthonában tíz vakvezetőnek szánt labradort. Iris, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány tenyész- és terápiás kutyája három fekete és hét zsemleszínű kölykének adott életet február 18-án T...

Darvas Réka és kutyája, Viktor, a staffordshire terrier. Réka habilitációs- és jelzőkutya-kiképző is
Miskolc - Leendő terápiás ebek számára tartanak ingyenes felmérést a hétvégén Miskolcon. Kutyás nyári gyerektáborral mutatkozott be a Diósgyőri várban a miskolctapolcai székhelyű Négylábú Segítők Egyesülete, amely 2018. április 29-én alakult segítőkutyák kiképzésére és alkalmazására. November 11-...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés