Táblát döntött az ittas sofőr Hejőbábán

Balesetet okozott az ittas vezetés. Sose vezessen ittas állapotban!
Balesetet okozott az ittas vezetés. Sose vezessen ittas állapotban! - © Fotók: police.hu
Hejőbába – Nekigurult autójával a hejőbábai helységnévtáblának egy autós.

Ezen túl még négy ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az év negyvennegyedik hetében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Járművezetés ittas állapotban elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 22 éves hejőbábai férfival szemben. A gyanúsított november 2-án egy óra körül autójával haladt Hejőbába belterületén, amikor lesodródott az útról, majd fatuskónak, betontömbnek ütközött, az autó ezt követően megpördült és kidöntötte a helységnévjelző táblát. Az ittas sofőr könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain október 29-e és november 4-e között 79 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban 19 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - Újabb négy esetben ittasan a volán mögé ülő férfiakkal szemben fejezte be a vizsgálatot a Miskolci Rendőr­kapitányság. Közúti ellenőrzések során emelték ki a rendőrök a forgalomból azokat a járművezetőket, akik vezetésük megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Két személyt Miskolc...

A Swift a kereszteződés széli házfalnak ütközött.
Miskolc - Anyagi káros közlekedési baleset történt Miskolcon a Nagyváthy utcán szerdán délután. Egy Suzuki Swift haladt az Avas felől egyenes irányban a Szent István utca felé a zöld hullámban, amikor egy Volkswagen Sharan Diósgyőr felől közlekedve a Geró utcai kereszteződésben a Suzukinak hajtot...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés