Sörért és pénzért rabolta ki saját nagybátyját a felsőzsolcai fiú

Illusztráció
Illusztráció
Felsőzsolca, Miskolc – Megvárták és elvették a férfi harmincezer forintját.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra letartóztatta azt a fiatalkorú gyanúsítottat, aki társával együtt a felsőzsolcai nagybátyjához törhetett be azért, hogy tőle sört és pénzt szerezzenek.

A gyanú szerint a fiatalkorú férfinek a társa belökte a bejárati ajtót, majd a házban a sértettől sört követeltek. Ekkor a férfi még kizavarta őket és távoztak. Kisvártatva azonban újra visszamentek, és a tettestárs bántalmazta a házigazdát, aki ennek következtében a földre esett. Elvették a nála levő 30 ezer forintot.

Nem tudta, hol van

A fiatalkorú gyanúsított 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha bűnösnek mondja ki a bíróság, ez pedig megalapozza szökése, elrejtőzése veszélyét. Jövedelemmel sem rendelkezik, és amikor a rendőrség kereste, a törvényes képviselője sem tudta, hogy hol tartózkodik. Az is feltehető, hogy az ezidáig elő nem állított társával, vagy esetleges tanúkkal összebeszélne, megnehezítve ezáltal a büntetőeljárást.

A bűncselekmény különös tárgyi súlya is megállapítható, hiszen a cselekményt az esti órákban, egy áram nélküli, sötét lakásban, közvetlen rokona sérelmére követhette el, ezért a bíróság indokoltnak tartotta letartóztatását, melynek helyszínéül javítóintézetet jelöltek ki.

ÉM


Illusztráció
Edelény - Egy gyermek és egy fiatal felnőtt rabolta ki az idős embert. A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik miután egy kabátot húztak az idős férfi fejére, az elájult, ezt kihasználva pedig kirabolták. Kabátot húztak a fejére A gyanú szerint nove...

Sajóhídvég - A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki Sajóhídvégen erőszakkal elvette édesanyja néhány ezer forintját. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 27 éves sajóhídvégi férfival szemben. A gyanúsított aug...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés