Magyar Kupa: Hat már a másodikban

A felsőzsolcaiak várják ellenfelüket
A felsőzsolcaiak várják ellenfelüket - © Fotó: ÉM-Archívum
Borsod-Abaúj-Zemplén – Augusztus 15-én, szerdán rendezik a Magyar Kupa első megyei fordulóját.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben – a nevezések függvényében – eldöntötték, hogy a megyei igazgatóságok hány csapatot adhatnak fel a főtáblára a Magyar Kupa 2018/2019-es sorozatában. Amint azt megtudtuk: Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 3 klub juthat el a legjobb 128 közé, leszámítva persze a később csatlakozó NB III-as, NB II-es, és NB I-es együtteseket.

A megyei igazgatóságon ennek függvényében elkészítették a megyei selejtező programot. A megadott határidőig összesen 18 csapat adott le nevezést: 13 megyei I-es, 4 megyei II-es, valamint 1 megyei III-as.

Nem szerepelhetnek

Az eredeti versenykiírásban öt játéknap szerepelt (augusztus 1., 8., 15., 22., 29.), ám a nevezettek kevés száma miatt a megyei selejtezőben csak három kört bonyolítanak majd le (augusztus 15., 22., 29.). Az első fordulóból erőnyerőként jutott tovább Edelény, Felsőzsolca, Bogács, Ózd, Encs és Mád, míg a további hat helyért Jákfalva – Parasznya (1. mérkőzés), Onga – Bőcs (3. mérkőzés), Sajószöged – Bükkzsérc (5. mérkőzés), Alsózsolca – Szerencs (7. mérkőzés), Karcsa – Gesztely (9. mérkőzés), és Tiszaladány – Hidasnémeti (10. mérkőzés) összecsapást rendeznek.

Döntetlen esetén hosszabbítás nincs, a továbbjutás – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – büntetőrúgásokkal dől el. Szintén fontos tudnivaló, hogy az előző években játszott mérkőzéseken kiállított és büntetésüket még le nem töltött játékosok a találkozókon nem szerepelhetnek.

Kiemeltek lesznek

A kupát a Magyar Labdarúgó Szövetség írja ki, szervezi és működteti, viszont az 1-5. forduló mérkőzéseit az MLSZ megbízásából a Megyei-­Budapesti Igazgatóságok szervezik. Az is lényeges információ, hogy a 6. fordulóban (országos főtábla, első kör, 64 mérkőzés) a 2018-2019. évi NB I. és NB II. osz­tályú bajnokságban szereplő 32 csapat kiemelt lesz, a forduló sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra.

A 7. (32 közé kerülés) és 8. fordulóba (16 közé kerülés) továbbjutott 2018-2019. évi NB I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok kiemeltek lesznek, a fordulók sorsolásakor nem kerülhetnek majd egymással párosításra. A 6-12. fordulók sorsolásakor nem lesz területi kiemelés. A döntőt jövőre, 2019. májusában a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában rendezik meg.

– MI –


Tények: így játszanak

A megyei 2. forduló párosítása (augusztus 22., szerda, 17.00)

1. mérkőzés továbbjutója – Edelény

3. mérkőzés továbbjutója – Felsőzsolca

5. mérkőzés továbbjutója – Bogács

7. mérkőzés továbbjutója – Ózd

9. mérkőzés továbbjutója – 10. mérkőzés továbbjutója

Encs – MádFelsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés