Állami támogatások nélkül marad Kiscsécs?

Állami támogatások nélkül marad Kiscsécs?
Budapest, Kiscsécs – Nem válaszolt az Állami Számvevőszék megkeresésére a dél-borsodi település.

Az Állami Számvevőszék három település – köztük a Tiszaújvárosi Járáshoz tartozó – Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt.

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke elmondta, hogy az állami támogatások felfüggesztéséről egyébként a Magyar Államkincstár elnöke dönt majd. Megtudtuk azt is, hogy ez a szankció pedig nem érinti az önkormányzatok alapfeladatainak ellátásához, illetve bérfizetéseihez szükséges juttatásokat.

Kiscsécs önkormányzata esetében azért függesztenék fel az állami támogatásokat, mert nem tettek eleget közreműködési kötelezettségüknek, vagyis nem válaszoltak a számvevőszék megkeresésére. Megtudtuk azt is, hogy három másik községet, köztük a megyénkben található Taktabájt, Bodrogkisfaludot az állami támogatások felfüggesztésének kilátásba helyezésével felszólították az ellenőrzésükkor feltárt hiányosságok pótlására.

ÉM-SZB


Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Veresegyház városa, valamint Mátraverebély és Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt. Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtó...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés