Adventi Kormorán-koncert Miskolcon

Akt.:
Koncerten
Koncerten - © Fotó: Kormorán
Miskolc – Adventi hangversenyre várja a zenekedvelőket a Kormorán együttes.

Évek óta nem lépett föl Miskolcon a Kormorán zenekar, ezt a hiányt most az Ady Művházban pótolják december 14-én.

Rock és népzene

Koltay Gergely 1976-ban alapította a formációt, amely a honi zenei életben elsőként ötvözte a népzenei elemeket a nemzetközi rockmuzsika jegyeivel. A zenekar számtalan elismerésben részesült már, 25 éves jubileumi koncertjük alkalmával „A Magyar Szabadság” díjat kapta meg.

Díjak sora

Két esztendőre rá pedig Koltay Gergely munkásságáért átvehette a Magyar Köztársasági Aranykeresztet, de elnyerték már a Magyar Örökség Díjat is. Gergely ezt mondta a zenekar jelenéről: „Elérkeztünk egy új időszámításhoz, velünk énekel a felvidéki Gútáról Vadkerti Imre, egy vajdasági kis faluból elindult Fehér Nóra és a Honfoglalás film zenefelvételei óta velem dolgozó kézdivásárhelyi Gáspár Álmos.”

ÉM


Paddy and the Rats
Budapest, Miskolc - Dupla koncerttel zárja jubileumi turnéját a Paddy and the Rats. A zenekar december 14-én és 15-én a budapesti Barba Negrában lép fel, 10 éves pályafutását egy kétnapos szuperbulival ünnepelve. Az eseményre kétféle műsorral és extra showelemekkel készülnek a zenészek – lesz ját...

Sky Fanatic
Miskolc - A „Valóság vagy álom” című albumot abszolút önerőből adták ki a srácok. A fiatal miskolci banda második nagylemeze augusztus végén jelent meg. A telt házas lemezbemutató koncert óta eltelt időben is sok izgalmas dolog történt velük: a rajongóknak tetszenek az új dalok, klipet forgattak,...Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés