Felsőtárkányban debütálnak az ,,acélfiúk”

Felsőtárkányban debütálnak az ,,acélfiúk”
Elérkezett a pillanat: hétfőn lejátssza első hivatalos bajnoki meccsét a miskolci amerikai futball csapat. A divízió II-es debütálás helyszíne a Heves megyei Felsőtárkány lesz.

Ahol a Keleti csoport egyik tagja, az Eger Heroes fogadja a Miskolc Steelerst; az összecsapás április 30-án 15 órakor kezdődik. A nagy esemény tiszteletére a megyeszékhely gárdája szurkolóbuszt is szervez, amelyen – mint megtudtuk – akad még pár hely.
– Nagyon vártuk már ezt a pillanatot – mondta röviden lapunk megkeresésekor Száraz Zsolt, a Steelers csapatvezetője. – Egy két éves munka gyümölcse érett most be… Ezidő alatt lépésről lépésre fejlődtünk, felépítettünk egy egyesületet, amely mára oda jutott, hogy elindulhat a magyar bajnokságban.

Május 12: itthon

Az amerikai futball itthon még gyermekcipőben jár, csupán három szezonon vannak túl a csapatok. A Steelers friss ,,beszálló”, vagyis indokolt a kérdés: mi várható hétfőn?
– Átérezzük ennek a pillanatnak a jelentőségét, hiszen a megyében mi vagyunk ennek a sportnak az első képviselői – folytatta Száraz Zsolt. – Az egriek picit előttünk járnak, picit tapasztaltabbak, de szeretnénk tisztesen helytállni, megmutatni, hogy mit tanultunk az elmúlt két esztendőben. S már most szeretném felhívni a szurkolók figyelmét első hazai mérkőzésünkre; május 12-én 13 órától a DVTK-stadionban, a harmadik csoporttag, a Nyíregyháza Tigers lesz az ellenfelünk.

A szurkolóbuszra a 20/332-6168-as telefonszámon lehet jelentkezni. A busz 13 órakor indul a Skála mögötti parkolóból, a részvételi díj 1000 forint.

Kapcsolódó cikkek: