Friss hírek

2009.10.13. 13:07

Külön útlevelük lesz az Interpol tagjainak, nemzeti képviselõinek

<p>Külön útlevelük lesz az Interpol tagjainak és nemzeti képviselõinek. Ezt kedden közölte a nemzetközi rendõrszervezet, amely arra kérte az államokat, hogy a speciális útlevél birtokosainak vízum nélkül engedjék a szabad utazást.</p>

Eddig Pakisztán és Ukrajna egyezett bele abba, hogy lemond az Interpol tisztségviselõi esetében a másoktól megkívánt dokumentumokról. Az Interpol fõtitkára, Ronald Noble kedden azt közölte, hogy reményei szerint a szervezet mind 188 tagországa követi majd Pakisztán és Ukrajna példáját, elfogadva az Interpol speciális útlevelét.

Noble szerint az útlevél haszna az, hogy az Interpol munkatársai ez által gyorsan tudnak dolgozni, ha bûnügyekrõl, terrorizmusról vagy természeti katasztrófákról van szó. Az 1923-ban alapított Interpol fõnöke azt is közölte, hogy az útlevél a legkorszerûbb biztonsági jelekkel lesz ellátva, és olyan képi megoldásokat fog tartalmazni, amelyek példát adhatnak a leendõ nemzeti útleveleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!