Jegesmedvék

2019.11.26. 08:30

Újabbat léptek Európa felé

A DVTK Jegesmedvék csapatát fenntartó sportszervezetet felvették az Európai Hokiklubok Szövetségébe.

Kolodzey Tamás

A csapat is profitálhat a szervezet nyújtotta előnyökből

Fotó: Bujdos Tibor

Az Alliance of European Hockey Clubs, az EHC a piros-fehérekkel immáron nyolcvanhét tagot számlál. A diósgyőriek arról adtak hírt, hogy az érdekérvényesítő „képződménynek” több, a Bajnokok Ligájában szereplő tagja is van.

Önkéntes alapon

Magyarországról a Hydro Fehérvár AV19 már korábban feltette a kezét, a szlovák alapú Tipsport Ligából pedig a diósgyőrieken kívül a HC '05 Banská Bystrica, a HC Kosice és a HK Poprad neve szerepel még a tisztes névsorban. Egri István, a Macik klubelnöke érdeklődésünkre elmondta: a szervezetet 2016-ban tizenhárom ország hetvenkét egyesülete azzal a céllal alapította, hogy védje és képviselje a klubokat, erősítse az európai jégkorong szervezeti és pénzügyi alapjait, valamint vegyen a nemzetközi hokiélet szereplőivel folytatott párbeszédben.

– Az EHC önkéntes szövetség – folytatta a sportág miskolci első embere, majd hozzátette – Belépésünkkel már mi is ott vagyunk a topklubok között. Szakmai fejlődésünk során eljutottunk arra a szintre, amely megkövetelte tőlünk az érdekképviseleti jelenlétet is. A svéd fővárosban székelő szövetség munkájában a Jegesmacik elnöke, vagy az általa megbízott személy vesz részt.

Profitálhatnak

Arra a kérdésre, hogy konkrétan mit csinál Alliance of European Hockey Clubs, Egri István így felelt:

– Például szakmai információkat oszt meg, kiveszi a részét a szezon műsorának összeállításából, csereprogramokat szervez, továbbképzéseket tart. Nyilván nem csupán Stockholmba hív, hanem más, a műfajban jeleskedő országok városaiba is „összerántja” tagjait. Az EHC révén most bekerülünk a sportág körforgásába, a jövőben alapvető információkhoz jutunk, ezek pedig hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy profitáljunk a szervezet nyújtotta előnyökből. Az ügyvezető igazgatói posztot a svéd Szymon Szemberg tölti be: előbb, vagy utóbb nyilván személyesen találkozunk vele akár Skandináviában, akár máshol és biztos vagyok abban, hogy tevékenysége során a közeljövőben nálunk is megfordul majd.

Több tisztséget töltött be

Szymon Szemberg, az EHC jelenlegi ügyvezető igazgatója korábban az Európa Bajnokok Hokiligája üzemeltetési igazgatója volt, de 2015 augusztusában lemondott tisztéről. Előzőleg a liga kommunikációs igazgatói posztját is betöltötte. Projektvezetőként szervezte azt a 2012-es, barcelonai fórumot, amely a liga megalapításáról határozott. Szemberg 2001 és 2013 között a Nemzetközi Jégkorong-szövetség, az IIHF kommunikációs igazgatójaként dolgozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!