Felrobbantotta magát egy férfi Moszkvában

Moszkva – Meghalt szombaton egy orosz férfi Moszkvában, miután egy forgalmas szupermarket előtt felrobbantott egy kézigránátot – jelentette az Interfax orosz hírügynökség. Senki más nem sebesült meg.

Az eset azután történt, hogy erős biztonsági intézkedéseket vezettek be az orosz fővárosban, ahol a metró védelmének megerősítésére készülnek.

Az orosz sajtóban megjelent hírek szerint a robbantó egy Jevgenyij Jurov nevű üzletember volt, aki egy ezüstszínű terepjáróval hajtott az üzlet elé, majd a főbejárathoz sétált.Szemtanúk közlése szerint motyogott valamit, majd elővett egy kézigránátot, kihúzta biztosítószeget és jött a robbanás – közölte az Interfax, a rendőrségre hivatkozva.

A férfi a helyszínen meghalt, és senki más nem sebesült meg – közölte az orosz rendőrség.

Az eset azután történt, hogy a január 24-ei repülőtéri öngyilkos merénylet után szigorúbb biztonsági ellenőrzéseket léptettek életbe az orosz hatóságok. A moszkvai bevásárlóközpontokban és vasútállomásokon, azóta hamis bombafenyegetések sorozata történt – írta az AFP francia hírügynökség.

A terrorfenyegetettség miatt modern biztonsági rendszer kiépítését kezdik meg a moszkvai metróban. Az első szakaszban 46 metrómegállóban állítanak fel biztonsági pontokat, ahol fémdetektor lesz, és egy a csomagok átvizsgálására alkalmas műszer. A rendszer felszereléséről a tavaly márciusi, negyven halálos áldozatot követelő terrortámadás miatt döntöttek a hatóságok.

– Független Hírügynökség –


Biztonsági szigorítások a moszkvai metrón

fuggetlen | 2011.02.26 15:38
A moszkvai terrortámadások hatására 2011 elejétől megkezdődik egy modern biztonsági rendszer kiépítése a moszkvai metróban – írta szombaton a Kitekintő.