Felrobbant a háza, segítséget kér a szögligeti férfi

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: thinkstockphotos.com
Szögliget – Olvasónk, Kovács Istvánné keresett meg minket, aki a testvére, Bene László számára kérne segítséget.

A szögligeti férfit még tavaly szeptemberben érte komoly baleset, gázszivárgás miatt felrobbant a háza. A férfi két lába, jobb karja és a feje is megégett, hetekig kezelték a kórházban. Most testvérénél, Kánón húzza meg magát, a háza ugyanis lakhatatlanná vált.

– Nejlonnal van letakarva, de így is beesik az eső, a falak pedig egyre jobban dőlnek ki. Oda már biztosan nem tud visszaköltözni, és valószínűleg javíthatatlan a ház, nem mintha lenne rá pénze – mondja Kovács Istvánné.

Bene Lászlónak még mindig kezelésekre kell járnia, ami egyáltalán nem könnyű, a lábain ugyanis olyan, az izmokat is érintő sérülések keletkeztek, ami miatt szinte járásképtelen. Éppen ezért a testvére elsősorban azt szeretné, ha a közelében tudna lakni a férfi, hogy segíteni tudjanak neki a mindennapokban, de azért önállóan tudja élni az életét, amennyire lehet. A felrobbant szögligeti házat – legalább építési teleknek – egyelőre eladni sem tudják, ugyanis nem tudják hová vinni onnan a férfi holmiját, ami egyébként is félő, hogy teljesen tönkremegy a romos házban.

– Hátha akad olyan jó érzésű ember, aki segíteni tudna rajtunk valamilyen módon, hogy Laci lakhatása megoldódjon, és egyenesbe kerüljön ez után a szörnyű eset után – bizakodik a testvér. A férfi elérhetősége szerkesztőségünkben található.

– ÉM-HI –


Illusztráció
Szögliget - Felrobbant egy gázpalack egy szögligeti családi házban. Az eset miatt a bódvaszilasi és a szendrői hivatásos tűzoltókat riasztották. A robbanás következtében nem keletkezett tűz a lakóházban. A robbanás következtében a ház tulajdonosa életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért me...