Rendőrségi hír

2019.05.31. 11:00

A szociális otthonban támadt szobatársára a vádlott – ceruzával szúrta szemen

A Mezőkövesdi Járásbíróság május 29-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki egy szociális intézmény lakójaként szobatársára támadt és megfenyegette.

Horváth Imre

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A megállapított tényállás szerint a vádlott egy bentlakásos szociális intézmény lakója volt. 2018. szeptember 23-án, az esti órákban a vádlott és a sértett egy szobában tartózkodtak, mindketten az ágyukban pihentek. Amikor a sértett szeretett volna felkelni, a vádlott hirtelen rátámadt a kezében lévő ceruzával és megfenyegette, hogy megöli.

A vádlott a támadás során a sértett jobb szemének szélét, illetve annak kezeit szúrta meg, mely sérülések 8 napon belül gyógyulók voltak.

A járásbíróság súlyos testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a cselekményt teljeskörűen beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat, mely miatt 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során figyelembe vette azt is a bíróság, hogy a vádlott megbánta a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság ítélete ellen a vádlott és annak védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn jognyilatkozata megtételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában