Felpaprikázott villatulajdonos

Felpaprikázott villatulajdonos
Önvédelem volt, vagy önbíráskodáskodás? Ez csak akkor fog kiderülni, ha végre kihallgatható állapotba kerül az a 37 éves férfi, akit egy nyugdíjaséveit taposó nagyecsedi gazda vágott fejbe a vasvillájával. Palicz István jegyzete

Az éber földművelőt a napokban hozta össze a sors két „alkalmi munkással”, akik a nem várt találkozás pillanatában éppen paprikáját dézsmálták a kertben. A tettenérésről, és az azt követő szópárbaj körülményeiről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy míg az egyik tolvaj villámgyorsan nyúlcipőt húzott a felpaprikázott gazda láttán, a másikra lesújtott a földesúri nevelőrúd, és súlyos koponyasérüléssel került a mátészalkai kórházba.

Az igazságszolgáltatás nevében eljáró nyomozók másnap magyarázatot kértek a nagyecsedi „villatulajdonostól”, aki vallomásában azt mondta: a gazemberek egyike rátámadt, mire ő védekezésképpen kénytelen volt meglegyinteni őt a keze ügyében lévő kerti szerszámmal. Tanúként hallgatták ki – egyelőre.

Ha a kórházi ágyról felgyógyuló beteg vagy az idő közben előkerülő társa „másként emlékszik” majd a történtekre, könnyen előfordulhat, hogy a munkája gyümölcsét-zöldségét féltő földtulajdonosnak kell majd magyarázkodnia a tettéért, nem pedig a birtokháborító tolvajoknak.

– Palicz István –