Friss hírek

2009.06.11. 11:49

Tanár termesztett cannabist Komáromban

<p>Egy tanár termesztett vadkendert Komáromban. A férfit felesége buktatta le, egy családi veszekedést követően. A rendőrök szerint az sem kizárt, hogy a tanár terjesztette is a kábítószer előállítására alkalmas növényt.</p>

Családi veszekedéshez hívták a rendőröket szerdán Komáromban. A járőrök most először jártak a házaspárnál, akiknél az elmúlt hónapokban folyamatos volt a vita, amely nem egyszer tettlegességbe torkollott. A feleség kért rendőri segítséget szerda délelőtt. Hirtelen felindulásában azt is elmondta a kiérkező rendőröknek, hogy férje a ház hátsó részében cannabist termel. A nyomozók a házkutatás során 7 tő vadkendert foglaltak le.

A férfi elmondása szerint évek óta él stresszoldó szerekkel, így ismerkedett meg a "fűvel" is, amit eleinte Szlovákiából szerzett be, majd úgy döntött, hogy maga termeszti a canabist. A ház egyik elzárt részében alakította ki a "füves kertet" szakszerű berendezésekkel ellátva. A nyomozók több műanyag ládát is lefoglaltak, melyekben a növényeket szortírozta szét a házigazda. A profi eljárásból a nyomozók azt feltételezik, hogy a tanár nem kizárólag saját célra termesztette a vadkendert, a gyanú szerint terjesztette is azt.

A férfit kábítószer-termesztés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!