Feloldották a forgalomkorlátozásokat Budapesten

A tervezettnél korábban, csütörtök délután feloldotta a fõvárosban elrendelt forgalomkorlátozásokat a rendõrség. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint továbbra is várható delegációk mozgása Budapesten, de ezek már nem járnak hasonló intézkedésekkel illetve lezárásokkal.

A forgalomkorlátozásokat nemzetközi csúcstalálkozók miatt vezették be Budapesten. Szerdán a Visegrádi négyek és az Energiabiztonsági csúcstalálkozó, míg csütörtökön a Duna Csúcstalálkozó volt a fõvárosban. Ez érintette – a többi között – a Parlament környékét, illetve a Pesti alsó rakpart és Széchenyi rakpart forgalmát is. A korlátozásokat a tervezettnél korábban – péntek helyett – csütörtök délután oldotta fel a rendõrség.

Ennek ellenére a hétvégén újabb forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok, sõt, még a gyalogosok is. Péntek este 8 órától hétfõ reggel 5 óráig egy sávot lezárnak a budai felsõ rakparton a Margit híd alatt. Péntek, szombat és vasárnap éjjel pedig nem lehet majd használni a járdát a Margitsziget és a budai hídfõ között. Emellett szombat reggel 6 órától hétfõ reggel 5 óráig lezárják a pesti felsõ rakpart híd alatti részét is. Az intézkedést egyébként a Margit híd felújítása miatt rendelték el.